After interior of a kitchen leading to living room.

Extended in Tattenhoe

Our client wanted to create a larger kitchen family area, and a space to sit with friends and enjoy the views over the sunnier side of the house. They’d already thought that converting the garage to livable space may be part of the answer, but our job was to show how the existing and new spaces could be satisfactorily connected together. The resulting scheme achieves a very spacious house, with rooms that allow for separate activities to take place without interference, but also when the time is right, the doors can be opened to allow the new spaces to fully interact. Large folding sliding doors to the garden also allow the outside spaces to be used in conjunction too.
Our client said the following:

“The design has also allowed for some flexibility in how we use our living spaces, which has meant that we have been able to make the most of the increased light coming from the bifold doors and velux windows. We’re delighted with the new living area and the vaulted ceiling has created even more of a spacious feel than we had anticipated”.

The client is extremely pleased with the end result, as are we. To have choices in the way you use space is nice to have, and even though it isn’t requested by clients, we’ll suggest this to clients in the future.

We had been recommended to this client by a previous client, which makes it so much more rewarding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *